måndag 7 juli 2008

CrossFit

CrossFit är ett träningssystem som bygger på högintensiv träning och bara med kroppens egen tyngd och fria vikter. Träningsformen utvecklades från början i den amerikanska militären men har sedan spridit sig i den civila världen och är egentligen en typ av cirkelträning med olika stationer som knäböj, chins, romerska ringar, kettlebells, frivändning, plyometricshopp, sprint etc. Idén bygger på att alltid variera träningen vad det gäller typ av övningar och den ordningen man tränar dem - variation är en dygd, helt enkelt.



Nedan ytterligare två filmer från CrossFit som visar lite vad det går ut på. Filmerna är ganska stora, högerklicka och ladda ned på skrivbordet först om det inte fungerar att klicka vanligt på dem.

Film 1.

Film 2.

Tyvärr verkar det bara finnas ett CrossFit-gym i Stockholm och där bor inte jag. Men jag skall i alla fall prova på att köra ett egengjort pass på gymmet senare i veckan bestående av knäböj, dips, chins och frivändning som fyra 'stationer' och sedan göra detta så många gånger jag orkar, ungefär som i film 2 ovan.

crossfit.com finns det förövrigt mängder av videos om crossfitträning. Man kan också prenumerera på deras månatliga Crossfit Journal för 25 $ om året.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar