onsdag 10 december 2008

Läran att ställa in Gymboss rätt när man sprintar


Vid dagens trappsprint (8 lopp som vanligt) hände en mindre lustig sak. Har en Gymboss som jag använder som intervallräknare. Vid trappsprint ställer jag normalt in denna på manuell tagning vilket innebär att jag trycker på den varje gång jag sprungit klart ett lopp och börjar min nedgång till foten av trappan igen. Tidsintervallet brukar jag sätta på 100 sekunder vilket brukar ge en lagom och lugn gång nedåt för de 125 trappstegen. Sist tog åtta lopp totalt 16 5 minuter.

Av någon anledning ställde jag idag in Gymbossen på auto vilket innebär att den per automatik går igång efter 100 sekunder varje gång tills jag stänger av den. Redan efter första loppet tyckte jag att den pep till ovanligt snabbt fastän jag gick i ganska rask takt nedför vilket man ofta gör i början. Så där fortsatte det. Fastän jag stegade på snabbare och snabbare pep den till när jag tog sista trappsteget längst ned. Anledningen till det var ju förstås att det tog längre och längre tid att spurta upp för trapporna då jag blev tröttare och tröttare, ju snabbare fick jag ju gå ned för att hinna på 100 sekunder! Snällt accepterade jag Gymbossen som auktoritet och lydde ända till slutet. Milgram ler i sin grav.

Totalt tog det alltså idag ca 13 minuter istället för som sist 16,5 min. Vilotiden mellan loppen låg väl omkring på 50-70 sekunder och minskade ju tröttare jag blev!

Helt slutkörd efteråt vilket kanske inte var så konstigt.

Hindu Push-Up på brädan efteråt.

4 kommentarer:

  1. Det var ju ett bra Gymboss-fel då!
    Hindu-brädan är ju fantastisk!

    SvaraRadera
  2. Tänk om jag fått en hjärtinfarkt!

    SvaraRadera
  3. Haha the machine takes over ;) ta det försiktigt det är jobbigt att byta hjärta vet du :)

    SvaraRadera
  4. Man får varken starkare hjärta eller blir smartare med åren verkar det som.

    SvaraRadera