måndag 20 juli 2009

Workshop, nivå 1


I lördags anordnade Fredrik Högström på Kettlebellcenter och jag en workshop i grunderna i kettlebellträning enligt RKC. Det blev totalt åtta personer vilket kändes rätt lagom så här första gången men också rimligt för två intruktörer för att kunna säkra kvalitén på kursen. Under tre timmar gick vi igenom swing (inkl. deadlift) och get-up. Vi valde denna ganska sparsamma mängd övningar då swing är en fundamental övning som om den utförs korrekt senare hjälper till att utföra både clean och snatch rätt, samt att get-up är en övning med många delmoment som tar tid att lära ut. Vi lät dem även göra några mindre workouter för att de skulle prova på lite hjärtarbete.

Allt föll bra ut och vi tror i alla fall att workshopen var uppskattad och att deltagarna fick mer blodad tand för kettlebellträning. Det är riktigt kul att se nybörjare under utvecklas så snabbt under tre timmar. Hoppas inte träningsvärken dagen efter avskräcker! Vi återkommer senare i sommar om mer tillfällen, både vad det gäller nivå 1 och nivå 2.

Lite bilder:








2 kommentarer:

  1. Ser ut som att ni hade det bra=)
    Ryktet sprider sig säkert (att det är roligt och bra med Kb) så att de kmmer fler nästa gång + att semestrarna är slut då ;)

    SvaraRadera