måndag 24 augusti 2009

Swingar

Axeln har som sagt krånglat senaste tiden och för att minimera risken att råka ut för nåt långvarigt håller jag mig undan alla övningar där armen arbetar ovanför axelnivå. Swingar blir därför melodin ett tag framöver.

Swings, 24 kg: (10/10) x 10 (rest, 1 min)
Total: 200 swings; 4800 kg

Vilade exakt en minut mellan varje set, förkylningen har inte helt gått över så konditionen är därefter. Svettigt helt enkelt.

5 kommentarer:

  1. Hej!

    Vi brukar köra enarmade highpulls istället för snatch i VO2max när armarna eller (för mig oftast) händerna inte pallar snatchen.Det brukar funka väldigt bra faktiskt. Highpulls är ju liksom en halv snatch och jobbigare för både hjärta och grepp. Hoppas att din axel blir bra snart. Det är så galet frustrerande när verkligheten står i vägen för ens träningsplaner.

    Har läst din blogg ett tag nu, tycker mycket om den. Din beskrivning av RKC-certifieringen är fantastisk, det pirrar i magen när jag läser den.

    Hälsningar
    Anna

    SvaraRadera
  2. Tack för berömmet! Såg att man kan börja anmäla sig för Danmark 2010, har ni gjort det?

    Highpulls kan nog vara bra om man har problem med händerna men jag vill inte gå ovanför axelnivå eller påfresta rotatorkuffen i onödan så jag får hålla mig till vanliga swing ett bra tag. Håller på att dra i den här saken och det får ta den tid det tar.

    Använder ni krita/kalk förresten?

    SvaraRadera
  3. Ja, vi är anmälda! Det pirrar också i magen.

    Nej, krita använder vi sällan faktiskt. Ibland magnesium. Är det någon skillnad på krita och magnesium? Upplever att magnesium ibland kan hjälpa greppet men att det liksom inte räddar händerna. Krita kanske är min räddning. Hoppas

    Anna

    SvaraRadera
  4. Bra!

    Syftade mest på vitt pulver som greppförstärkare i största allmänhet. Jag ser det som ett otyg. De som slet upp händerna värst på RKC-certifieringen använde krita/magnesium, händerna blödde och då la man på mer så att händer slets upp ännu mer.... Försök att undvik detta även om ni har mycket handsvett, träna upp greppstyrkan istället. Försök att använda så lite hjälpmedel som möjligt, det tjänar man på i långa loppet.

    SvaraRadera
  5. Jag håller helt med! Det är som att ju mer pulver man använder desto mer grepp får kulan att liksom slita sönder händerna. Bara styrka och teknik kan rädda oss här. Tack för tipsen.

    Anna

    SvaraRadera