torsdag 29 oktober 2009

Ny FiveFingers-modell för svenska vinterförhållanden


Den svenska leverantören av FiveFingers, Head2Foot, meddelar att ytterligare en modell är i antågande - KSO Trek Tex - som är uppbyggd enligt följande:
  • Ovandel, 2 mm neopren för värmeisolering.
  • Mellansula, 4 mm EVA för ökad komfort och värmeisolering
  • Yttersula, 4 mm, Vibram performance rubber.
"Den mönstrade sulan ökar greppet utan att känslan för underlaget går förlorad. Ger som FiveFingers övriga modeller mycket bra träning för fotens alla muskler, för vrister och vader."

Med andra ord; en modell perfekt för svenska vinterförhållanden. Kommer förhoppningsvis till Sverige i början av december. Diggiloo, I like!




Med jobb mer eller mindre på heltid och även studier på heltid har hösten varit närmast en överbelastning. En sista inlämning på tisdag och sen lämnar jag universitetet, tillfälligtvis i alla fall. FMS-kursen är nu till helgen vilket skall bli riktigt kul. Hur jag skall hinna med träning kommande dagar vet jag inte riktigt.

8 kommentarer:

  1. kanske snart dags att testa de där. :)

    SvaraRadera
  2. Shit, du jobbar också!

    SvaraRadera
  3. En eftersläntare:
    Såg att du haft problem med träningsvärk i vader efter fivefingers-löpning. Bara en idé, kör en eller två 3-minuters ronder hopprep varannan dag. Man får samma typ av träningsvärk fast mildare. Kanske ett bra sätt att vänja vaderna vid återkommande arbete. Hopprep är också riktigt skönt att köra som uppvärmning innan klotpassen, och som återhämtning mellan passen. Axlarna får en lätt genomblödning.
    Ser fram emot att läsa om FMS.

    SvaraRadera
  4. Tack för tipset, Ola! Jag har aldrig varit någon hopprepare och det kan ju ha den enkla anledningen att jag undviker detta för att jag har klena vader. Skall fundera på saken, kan vara en bra grej!

    SvaraRadera
  5. Har du införskaffat KSO Trek Tex ännu?

    SvaraRadera
  6. Vad finns det för skor i Sverige att köpa som man kan gå i myrar och arbeta grovjobb i men som inte är så grova och otympliga som grövre kängor ofta är?

    SvaraRadera
  7. Tja du, själv kör jag med Haglöfs vars sula inte är så uppbyggd och bred, med Gore Tex: http://www.haglofs.se/prd/visaprod.asp?ID=1899&nid=1547&lang=sv&CatNr=485&CatNr2=&xCatNr=&NP=&Q=2&HMtrl=&Str=&show=&ak=&nid2=1644

    SvaraRadera