tisdag 23 februari 2010

VO2-max

VO2-max
Snatch, 20 kg: [7 reps 15 sec/rest 15 sec] x 40
Total: 280 reps, 5.600 kg; 20 min.

De sista veckorna med VO2-max har varit hemska. Jag går helt i väggen som om serotoninhalten sjunker med hälften efter tio minuter, konditionsmässigt känns det däremot som om jag kan klara av tiden ut på 40 minuter utan problem. Men det är bara att harva vidare...

7 kommentarer:

  1. Konditionen borde ju vara jättebra med alla swingar & Xfit.
    Förresten, nu så här i efterhand - har du någon betraktelse av swing-träningens effekter?

    Det med serotoninet - menar du att du tappar motivationen?

    SvaraRadera
  2. Tappar motivationen? Det beror på hur man menar men helst vill jag hoppa ut genom fönstret från fjärde våningen, efter klotet. Jag har berättat om mina sessions på yogan förr, ungefär så fast värre.

    Konditionen är inte jättebra men bättre. Har tydligen fruktansvärt dålig kondition eller om det är astman som sätter sina gränser.

    Swingarna har varit bra för tekniken, men jag hade hellre kört snatch.

    SvaraRadera
  3. Ja, kanske nåt åt motivationshållet :-).

    Jag gillar att köra nån kul musik för sega övningar. Måste vara rolig musik med enkel rytm - typ klassisk r & r, eller vissa andra artister som jag inte nämner här då jag kanske skulle bli nätmobbad. Nåt som inte bygger på stress o mer adrenalin hursomhelst. Ingen 'Crossroads blues' med R Johnsson edyl. Eller lyssna på P1 för att kunna tänka på nåt annat.

    SvaraRadera
  4. Kanske släppa just att följa V02 max protokollet. köra kortare intensivare 5 eller 10 minutare istället. Om du mår bättre av det. Träna så lite som möjligt men ändå få fördelarna och må bra :D

    SvaraRadera
  5. Alexander: Har faktiskt testat musik av olika slag, slutar med att jag efter ungefär tio minuter springer till stereon och stänger av det. Blir distraherad av allt ljud då.

    Wesaft: Ja, du var då en motivationshöjare! Då kan jag lika väl lägga ned allt där jag får igång pulsen - löpning, crossfit, name it... :S

    Nä jag får köra på och gnälla vidare. Det släpper väl om några år.

    SvaraRadera
  6. Jag menade av omtanke.
    Lät som du tränade för hårt, jag är inspirerad av Robb Wolf nu, mer fokus på kost, sömn, träna smart.

    Sen kortare tid kan vara jobbigt det med,
    typ spring max 400m istället för 800m, väldigt jobbigt det med :)

    SvaraRadera
  7. Haha, ja det är lugnt Sam. Tycker det är så förbannat jobbigt bara att man har sånt motstånd i kroppen till kondition jämt. Det går över efter en halvtimma-timma (oftast) och då piggnar man till hur mycket som helst. Fast ibland (som efter julgrisen) så sitter det kvar dagen ut.

    Men det är väl som det är helt enkelt - för att citera min yogalärare när jag frågade varför det kändes som om jag höll på att dö under varje pass.... ;)

    SvaraRadera