måndag 21 juni 2010

UST och Philip Davis

Träningsfritt idag.

Det talas ofta om RKC snatchtest som man måste klara för att få sin RKC-certifiering. Den går till så att man skall snatcha en 24-kilos kettlebell minst 100 gånger på fem minuter. Man får göra hur många handbyten man vill och även sätta ned den på backen och vila. Det klassiska RKC-testet är dock under 10 minuter och kallas Secret Service Snatch Test (SSST) som går till på precis samma sätt men under dubbelt så lång tid. Ytterligare en vassare variant är UST,Ultimate Snatch Test, som utförs precis som SSST men med 32 kg istället för 24.

En RKC-kille vid namn Philip Davis är en minst sagt högpresterande kettlebellsutövare. Han är 30 år, 185 cm lång och väger runt 80 kg. I en videofilm på YouTube bankar killen helt iskallt in 208 snatchar med 32 kg på tio minuter. Sjukt bra, helt enkelt. Konstigt att den inte har fler visningar än strax över 1000 när den legat ute snart ett halvår.



Här är mer att läsa om lite tunga rekord för SSST, UST och UCJ (Ultimate Clean & Jerk - 48 kg).

2 kommentarer:

  1. Jag frågade den här killen hur han hade tränat för att greja det här. Fick svaret: "Long and persistent training. It didn't happen over night."
    No shit!
    Jon

    SvaraRadera