torsdag 5 augusti 2010

Lugn dag och Kettlebells From the Ground Up

Windmill, 8 kg: 10/10
Bent press, 8 kg: [5/5] x 2
Bent press, 16 kg: [5/5] x 2
Bent press, 20 kg: 2/2
Löpning: 2,5 km

Träningsvärk från gårdagens squatpass men inte överdrivet mycket, mest i baksidan lår och övre ryggen, och sprang lite samt lite bentpress.

Tog därför tillfället i akt att titta på Kettlebells From the Ground Up av Gray Cook, Brett Jones och Dr. Mark Cheng. Gray Cook är skaparen av Functional Movement Screening (FMS) men också författaren till den numera ganska berömda boken Athletic Body in Balance som en och annan sjukgymnast eller idrottsrelaterad tränare har stött på. Brett Jones är först och främst Master RKC men också en av de mer tongivande inom FMS liksom RKC Team Leader Dr. Mark Cheng.



Man kan ju fråga sig hur man kan mata två DVD-skivor endast om Turkish Get Up, vilket paketet handlar om, men efter att ha sett bägge skivorna och bläddrat lite boken som följer med så inser man plötsligt att det inte några som helst problem.

Första skivan är en inledning av Gray Cook och Brett Jones där man snyggt och prydligt förklarar vad allt handlar om och utgår från dagens felaktiga liv som mest påminner om en sköldpaddas liv där man sittandes böjer sig över ratten, måltiden, datorn och till och med över gymmaskinen på träningen - skulle man hamna på rygg så har man ungefär samma möjlighet som en sköldpadda att komma upp igen. Cook och Jones beskriver denna liknelse mycket bättre än vad jag gör här men jag tror ni fattar andemeningen. Poängen är i alla fall att the Turkish Get-up är en perfekt övning att träna hela kroppens rörelseomfång så som den är konstruerad att fungera.

Andra skivan går igenom hela The Turkish Get-up steg för steg med tips och trick för att förbättra den, både för egen del och ur ett klientperspektiv. Boken, eller snarare kompendiet, är skrivet av Mark Cheng och det ser mycket pedagogiskt ut även om jag inte läst något.

Vill ni veta allt som är värt att veta om the Turkish Get-up så är det bara att köpa Kettlebells From the Ground Up. Kan dock hålla med om att den är lite dyr men så är det ibland tyvärr.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar