fredag 13 augusti 2010

RKC II - Day 1

Vi klarade direkt av testerna av press, pull-up och snatch för dem som ville/behövde. I och med att det är snart ett och halvt år sen sist var det dumt att inte göra RKC I -testerna (snatchtestet m.m.). Pressen gick ju naturligtvis inte så bra, som förväntat, men allt annat gick smärtfritt. Jag lobbade ganska lätt in 100 snatchar under fem minuter. Även pull-up med 24 kg gick förvånansvärt lätt, kändes som jag kunde gjort flera reps.

Det gjordes klart direkt från början att detta inte var RKC I som till stor del handlar om "selection" - att skilja agnarna från vetet genom relativt hårda fyspass. Dessa dagar skall istället fokusera mer på teknik och "hjärnaktivitet". Pavel uttryckte denna approach som: "This time, so to speak, we gonna treat you as adults". Det märkes under dagen hur mycket mer alert man var när man lyssnade och hur mycket mer som fastnade när man inte behövde rusa fram och tillbaka och göra workouter dagarna igenom. Det är väl också så här jag hade förväntat mig RKC II även om man blev lite stressad efter att ha läst den här posten om RKC II i St Paul tidigare i somras. Men å andra sidan - ju mer förberedd man är desto lättare tar man sig igenom kursen och desto mer kan man tillgodogöra sig.

Men även om det var lugnare än befarat så är man ändå rätt mör efter en hel dag med klot. En stor del av dagen har fyllts med teknikgenomgångar av övningar i RKC I (swing, clean, snatch, squat, get-up m.m.) där emellan ett långt pass med tactical pull-ups och hanging leg raises med mängder av fix och trix. Fredrik och jag tillhör Peter Lakatos Team och det finns bara positiva lovord att säga om denna Senior RKC - kunnig, pedagogisk, lugn och mycket trevlig.

Pavel själv har hållit i mycket och det gillar jag förståss, det alltid lika kul att lyssna på denna karismatiska och begåvade man. Pavel is the man, helt enkelt.

Efter Best Challenge har vi två nya Best Tamer, en av dem pressade 48:an lika lätt som när jag pressar 24 kg. Imponerande.

Vi avslutade dagen med tekniktester av alla RKC I-övningar - double swing, double clean, double press, snatch och get-up, allt med snatchvikten på 24 kg. Allt gick bra, utan några so helst problem.

Hela arrangemanget är excellent ordnat av Peter Lakatos och jag bara älskar miljön här. Fördelaktigt att ha boende, matställe och träningsområde på samma ställe, och inte en själ stör en.

Imorgon pistols, viking push press och jerks. Ser väldigt mycket framemot jerksen!


Registrering

Beast Challenge - pistol

Beast Challenge - pull-up

Beast Challenge - press (som denne man utförde otroligt strikt och snyggt)

Lite märklig mat - köttlimpa med inbakade ägg (?).

Lite märklig dessert - två jättestora kanelbullar.

4 kommentarer:

  1. Det verkar vara jättebra därnere, riktig träningsmat och allt!
    Grattis till re-certen av I, och bra jobbat att fixa allt utom press på II. Grymt bra! Press är ganska mycket 80-tal fö :-).
    P-O

    SvaraRadera
  2. Det var ju det jag sa. Inga som helst problem :-)

    SvaraRadera
  3. Grymt kul att du skriver under tiden! Lika välskrivet och underhållande som alltid :-)

    MVH
    Andreas Almén

    SvaraRadera
  4. @P-O: Tack och ja, press är allt mycket retro från 80-talet! :)

    @Rikard: Ja, men det vet hur det är med tvivel... ;)

    @Andreas: Tack för berömmet!

    SvaraRadera