söndag 17 oktober 2010

Certified Indian Club Specialist (CICS)

Den 12-13 mars 2011 åker Fredrik och jag till USA för en certifieringskurs i Indian Clubs - The Certified Indian Club Specialist (CICS) Workshop. Skall bli kul som f*n, framför allt att åka till USA igen men naturligtvis också att lära sig mer om att snurra indian clubs. Jag var där -90 under tre månader och korsade hela landet från öst- till västkust med Greyhoundbuss så det skall bli kul att återuppleva detta minst sagt märkliga land så här tjugo år senare.


Kursen annordnas i St. Paul, Minnesota, av Dragon Door och enda kravet är att man är certifierad RKC eller HKC. Master RKC, Brett Jones håller i själva kursen.

Fick därför ett par av Dr. Ed Thomas original indian clubs från Dragon Door i veckan då dessa ingår i kursavgiften. De vi köpte på Peter Lakatos kurs är av trä och något tyngre än den minsta varianten från Dragon Door. Nu har jag kört några veckor med träklubborna och vant mig vid dessa till viss del så det var lite med viss tveksamhet jag började svinga de nya i fredags. Vet inte vad det var men de kändes lite konstiga i början. Men nu efter några gånger så måste jag säga att dessa känns mycket mer balanserade och mycket lättare att få ett mjukare flyt i rörelserna med. De är dessutom lite mindre till storleken och därför mindre risk att slå ihop bakom ryggen vilket händer när man är nybörjare som jag.

4 kommentarer:

  1. Vilket hotell ska ni bo på? och när åker ni ditt och hem?

    SvaraRadera
  2. Vi har bara lite lösa idéer än så länge, kanske vägen om Hawaii? ;)

    SvaraRadera
  3. Trevlig resa :)
    Jag har lekt indian club med min brödkavel här hemma, haha, kollat på din video, bara slagit i huvudet en gång, stolt :P
    Krya på dig

    SvaraRadera
  4. Tack! Ja, passa dig, min bula blev visst permanent! :)

    SvaraRadera