onsdag 20 oktober 2010

Windmill

Indian club drills: #1-5
Windmill, 16 kg: 6/6, 8/8
Windmill, 20 kg: 6/6, 8/8
Windmill, 24 kg: 6/6, 8/8
Indian club drills: #4-5
Stretch, foam roller & stability ball

Steve Cotter lär ut grunderna i kettlebells till en nybörjare och hinner köra enarms- & tvåarmsswing, åttan runt benen, clean, press, windmill, jerk, long cycle och ett gäng olika jongleringsvarianter. Effektiv coaching - från 0 till RKC II på en timme! ;=)

5 kommentarer:

  1. Snacka om One mild Wide, One inch deep. Känns ju klockrent att börja med lite jonglering på sitt första kettlebellpass ;)

    /Landhammar

    SvaraRadera
  2. Rätt smart att visa mångsidigheten i träningen på första passet. Detaljerna lär ju hinnas med oavsett.

    SvaraRadera
  3. Absolut, jag dissar egentligen inte Steve Cotter, jag har full respekt för hans kompetens i att träna med kettlebells och andra träningsformer, men i ivern att sälja sig så kan det kanske bli lite väl mycket ibland, om du förstår vad jag menar. Visa mångsidigheten i träningen på första passet är så klart bra att göra, men jag skulle i alla fall låta bli att låta nybörjare köra windmill , jonglering och jerks första gången. Men inget säger ju i filmen om hon verkligen var nybörjare och vilken övrig fysisk kondition hon var i, och dessutom var kanske instruktionen en hel dag, det vet vi ju inte heller. Cotter har säkert koll men jag reagerade lite på det ändå. :)

    SvaraRadera
  4. Absolut kan man visa mångsidigheterna. Med betoning på visa.

    /Landhammar

    SvaraRadera